Afdrukken

Volleybal

De recreatie volleybalafdeling van Borne’28 is niet de bekendste en grootste afdeling van de vereniging, maar het heeft wel de meest volhardende leden van onze club. In 2004 heeft de vereniging Betsy Struik als eerste “gewone” lid, het zilveren verenigingsspeldje mogen opprikken, ter gelegenheid van haar 25-jarig lidmaatschap. Inmiddels gevold door nog een zevental jubilerende volleyballers.

De volleybalafdeling is in 1980 ontstaan uit de groep “huisvrouwengymnastiek” in de Esch, die ter afsluiting van hun inspannende ‘grondoefeningen’ een potje trefbal, basketbal of volleybal speelden. Ongeveer tegelijkertijd met het ontstaan van de dames volleybalgroep, was een herengroep oud-turners bezig hun conditie op peil te houden met “turnen”, meestal niet meer dan het rondstormen van een toestellen/hindernisbaantje, waarbij de meesten al gauw tot de ontdekking kwamen dat hun ooit zo goed beheerste oefeningen toch niet meer zo goed uit de verf kwamen. Ter afsluiting werd er vaak een potje blokjesvoetbal gespeeld; een paar jaar daarvoor poneerde ene Rinus Michels de slogan: “voetbal is oorlog!” en de meesten van de oud-turners namen die kreet wel erg letterlijk: de bal, de blokjes en sommige spelers vlogen zo’n beetje op hoofdhoogte door de zaal.

Al vele jaren doen het dames- als het herenteam, met wisselend succes, mee aan het VASATA-toernooi in Enschede. Dit toernooi, bestaat uit een vijftal wedstrijdavonden, waarop drie wedstrijden worden gespeeld. Na elke wedstrijdavond worden de dagwinnaars beloond met een vaantje én een plak krentenbrood; en met name voor dat laatste lijken de heren te gaan, terug in Borne vertellen ze nauwelijks of ze wel of niet hebben gewonnen, maar wel of ze krentenbrood hebben gehad. Het damesteam van Borne’28 is er het afgelopen seizoen (2012-2013) in geslaagd om te promoveren naar de hoogste poule.

Mocht u interesse hebben om mee te volleyballen bij Borne’28, kom dan eens kijken. Men hoeft geen topvolleybal(l)(st)er te zijn; de enige criteria zijn ‘inzet en enthousiasme’! (Hoewel enige ‘kunde’ ook wel erg prettig is J)