Afdrukken

Springgroep

Naast de recreatie lessen en de selectie heeft Borne'28 ook een springgroep. Dit is een groep voor meisjes die zich alleen maar richt op het springen.

Motivatie, doorzettingsvermogen, sprongkracht, lenigheid, wedstrijden en plezier staan centraal bij de springgroep
Bij de springgroep gaan we er vanuit dat alle meisjes deelnemen aan de wedstrijden. Per jaar zijn dit drie wedstrijden.

Individuele springwedstrijden
In het voorjaar vinden de individuele springwedstrijden plaats. De meisjes kunnen uitkomen op A, B, C, D of E niveau. Met de springgroep komen wij uit alle niveaus. Elke turnster springt 3 sprongen of 2 series op de volgende onderdelen: tumbling, minitrampoline, minitrampoline kast/pegasus en plank(oline) kast/pegasus.

Groepsspringwedstrijden
Deze wedstrijd vindt in het najaar plaats. Bij deze wedstrijden kunnen de turnsters uitkomen op A, B, C, D of E niveau. Met de springgroep komen wij uit C, D en E niveau. De turnsters springen in groep van min. 6 tot max. 9 turnsters. Ze moeten goed op elkaar ingespeeld zijn daarom is samen trainen erg belangrijk!
De turnsters moeten 6 sprongen per onderdeel springen. Een aantal sprongen zijn verplicht maar daarnaast is er ook altijd ruimte voor een keuze sprong. Ze kunnen meedoen op de volgende onderdelen: lange mat, minitrampoline, plank(oline) kast, trampoline kast/pegasus en airtumbling. Wanneer ze bij de beste drie van Overijssel horen mogen ze door naar de districtfinale.

Naast de indeling op niveau worden de turnsters ingedeeld op leeftijd:
Jeugd 8 t/m 12 jaar
Junioren 10 t/m 16 jaar
Senioren 15 jaar e.o.

Er wordt 1 keer per week, 2 uurtjes op de donderdagavond getraind. We beginnen de les altijd met een warming up. We warmen de spieren op en werken aan vormspanning en lenigheid. Daarna gaan we maar de turnhal. Hier gaan we in groepjes op verschillende onderdelen aan het werk. In de turnhal beschikken we over een valkuil. Hier kunnen de turnsters nieuwe sprongen makkelijker en veiliger oefenen.

We streven er naar dat iedere turnster nieuwe sprongen leert. Er moet dus wel progressie te zien zijn. Wanneer een turnster niet vooruit gaat wordt gekeken hoe dat komt en of het blijven op de springgroep zinvol is. Daarnaast vind wij motivatie en doorzettingsvermogen erg belangrijk.
Bij de onderlinge wedstrijden zal gekeken worden welke meisjes van de recreatieles eventueel geschikt zijn voor de springgroep. Ook kan er door de leiding van de recreatielessen meisjes doorgestuurd worden voor een proefperiode.

De springgroep wordt gegeven door Manon Pol en Daphne Morshuis