Afdrukken

Speeltuinturnen

Speeltuinturnen is een instroomgroep voor meisjes van 6 t/m 9 jaar waar de basiselementen van het turnen in de ruimste zin op het programma staan.

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met soft/zachte materialen zodat de belasting van deze jonge meisjes zoveel mogelijk wordt beperkt, zodat het bewegingsapparaat van deze jonge meisjes zeer beperkt blijft.

In deze groep worden de zogenaamde basis profielelementen van het turnen aangeboden alsmede gymnastische basisscholing en beginselen van ballet.
Verder acrobatisch en balansoefeningen bv op de balk, en brug als steun en zwaaitoestel.
Op de trampoline worden stabiliteitsoefeningen balans en diverse draaien om lengte en breedte-as zoals salti voor en achterwaarts gedaan.
Fysieke voorbereiding waarbij het eigen lichaamsgewicht als uitgangspunt wordt genomen, die veelal op muziek wordt uitgevoerd
.
Het is de bedoeling dat deze meisjes kunnen doorstromen, afhankelijk van de mogelijkheden als ze 10 jaar zijn of eerder, naar recreatieturnen, springgroep of naar de dames-turnselectie.

Het speeltuinturnen staat onder deskundige leiding van de hoofdtrainers van de dames-turnselectie namelijk: Carla du Plessis en Bert Heus.