Afdrukken

Recreatie turnen

Turnen voor jong en oud!

Vanaf ongeveer 6 jaar kun je bij Borne '28 terecht voor recreatief turnen. Wij bieden lessen voor verschillende leeftijden meisjes en jongens, maar ook voor oud turners en turnsters en volwassenen.
De recreatie lessen duren meestal één tot twee uur. Voor de jongsten begint de les vaak met een gezellig spel, voor de iets oudere/volwassenen met warm lopen, rekken en strekken. Daarna komen er een aantal toestellen aan bod. Onderdelen zouden kunnen zijn:                    

Trampoline

Trampoline, waar je heerlijk hoog op kunt springen. Streksprongen, maar ook spreidsprong, hele draaien en salto’s!

Balk

Balk, heel goed voor je evenwicht! Een nette houding aanleren of rollen en springen op de balk. Ieder op zijn/haar eigen niveau.

Brug ongelijk

Brug ongelijk voor de meisjes/dames. Zwaaien, draaien en een afsprong. Borstwaartsom, buikdraai, maar ook springen naar de hoge legger wordt hierop geoefend!

Brug gelijk

Brug gelijk voor de jongens/heren. Steunen, zwaaien; misschien wel tot handstand. Voor de gelijke brug moet je natuurlijk veel spieren hebben, deze gaan we, ook tijdens andere oefeningen, creëren.

Kast

Met een trampoline of plank voor de kast (of pegasus) en dan er over springen, of er juist er bovenop. Ook wendsprongen, salto’s, overslagen kun je over de kast maken. Ieder op zijn/haar eigen niveau, waardoor het voor iedereen uitdagend is!

Ringen

Zwaaien aan de ringen, draaien op het hoogste punt, de wind in je haren. Maar ook voor steunen in de ringen, een hoeksteun maken bijvoorbeeld, heb je veel kracht nodig!  

Lange mat

Op de lange mat of tumbling baan kun je allerlei oefeningen doen. Denk aan koprol, zweefrol, handstand, radslag en arabier. Maar ook een overslag, salto of flikflak kun je hier goed oefenen en uitvoeren!

Airtumbling

In sommige zalen beschikken we ook over een dubbele trampoline en een airtumbling!

Recreatief trainen kan bij Borne '28 op je eigen niveau, zodat iedereen iets nieuws kan leren.
Lijkt het jou leuk te turnen? Kom dan eens kijken bij één van onze lessen, deze zijn te vinden onder het kopje lesrooster. Meedoen mag natuurlijk ook!

Onze recreatieleiding bestaat uit:

DSC05485

Edt
Manon Pol
Manon Geukers
Miranda Tijhuis
Tibel Mulder - Afrim
Daphne Morshuis
Emmy Nijhuis