Afdrukken

Ouder/kind gym bij Borne'28

Een aanbod dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1,5 tot 4 jaar, die samen met papa, mama of opa, oma lekker wil gymmen. Mijn kind loopt nog maar net zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzetten belangrijk.

Leren van elkaar
Voor ouders is de gymles een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en andere opvoedingstips uitgewisseld.
De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Gymles en opvoeding
De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte komen aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten.
Daar komen dan ook andere dingen bij, zoals het zingen in de kring, bewegen op muziek. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.
De lessen staan onder leiding van Anita Schopman. Zij hebben  jarenlange ervaring in het lesgeven van deze activiteit binnen Borne ’28