Afdrukken

ClubExtra

Bewegen is leuk! Samen sporten is gezellig!

image large

Wat is ClubExtra?
Voor veel kinderen is het de normaalste zaak van de wereld om te sporten. Er zijn tal van mogelijkheden en dus keuzes genoeg. Wanneer bewegen echter niet zo goed gaat, is het vinden van een passende sportactiviteit (vaak) moeilijk.

De meeste sportactiviteiten zijn niet afgestemd op kinderen met een bewegingachterstand. Daarom sporten ze vaak niet of doen ze een sport die niet aansluit bij hun mogelijkheden en/of leeftijd. Deze kinderen komen vaak tot de conclusie dat ze iets niet kunnen. Ze gaan zich onzeker voelen, wat hun zelfvertrouwen verkleint.
Bij ClubExtra wordt onder deskundige leiding in kleine groepen gesport, waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van het kind. Daarbij spelen plezier en succeservaringen een belangrijke rol tijdens de activiteiten.

Voor wie is ClubExtra?
Kinderen die te maken hebben met een bewegingsachterstand of niet mee kunnen komen bij een reguliere les, zijn welkom bij ClubExtra. Deze achterstand kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereninging of bij het 'buiten spelen'.

Bij de lessen van ClubExtra is er voldoende ruimte voor kinderen om op hun eingen niveau met leeftijdsgenootjes te sporten. Wij willen graag ieder kind de kans geven om plezier te beleven in bewegen en succes te laten ervaren binnen sport- en spelactiviteiten. Wat is nu voor een kind belangrijker dat een positieve ervaring op te doen tijdens het sporten!!

Wat is het doel van ClubExtra?
Door succeservaringen wordt geprobeerd de achterstand te verkleinen, het zelfvertrouwen te vergroten en de motoriek te verbeteren...

   * Het lukt me niet...
      * Het lukt me...
         * Ik word beter...
            * Ik kan het goed!!!

Het uiteindelijke doel van ClubExtra is een sport (binnen een reguliere vereniging) te vinden waar het kind zich fijn voelt, welke aansluit bij zijn/haar mogelijkheden en waar hij/zij zich verder kan ontwikkelen. 

Deze lessen staan onder leiding van Miranda Tijhuis en Tibel Mulder - Afrim. Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen.